Brannvern uke 38

Brannvernuke er førstkommende uke(38)

Barnehagen deltar i Nasjonal brannøvelse

I anledning Brannvernuka og Nasjonal brannøvelse vil barnehagen vår gjennomføre en brannøvelse.

Nasjonal brannøvelse er en landsomfattende massemønstring der tusenvis av barnehager, skoler, bedrifter og andre virksomheter trener på brannrutinene. Denne måneden er det femte året på rad Nasjonal brannøvelse gjennomføres. I fjor deltok i underkant av 600 000 personer på dette arrangementet.

Brannøvelse og brannfare kan være et litt skummelt tema for barna. Jevnlige øvelser vil bidra til å skape trygghet, slik at man lettere kan takle en dramatisk situasjon på en god måte. Og selvfølgelig er det nyttig for oss ansatte å bli drillet på hva vi skal gjøre hvis alarmen går.

Ha brannøvelse hjemme

Også familier kan delta i Nasjonal brannøvelse. Det er i hjemmet vi oppholder oss mest, det er i hjemmet brannfaren er størst, og det er i hjemmet at de farligste brannene oppstår. Derfor vil barnehagen sammen med arrangørene av Nasjonal brannøvelse oppfordre alle til å ha brannøvelse i egen bolig.

Gå inn på www.brannvernuka.no/nasjonal-brannovelse. Her finner dere påmeldingsskjema, informasjonsfilmer og andre gode råd og tips om hvordan dere enkelt kan planlegge og gjennomføre en brannøvelse hjemme.

Det er gratis å delta i Nasjonal brannøvelse. Alle som melder seg på og arrangerer en brannøvelse i løpet av september 2013, blir med i trekningen om fine premier til en samlet verdi av 50 000 kroner.

Hilsen fra oss på Spretten