Spretten Idrettsbarnehage er nå en "5 om dagen - barnehage!"

Vi er nå blitt en " 5 om dagaen-barnehage". Det er et konsept tilegnet barnehager - for å inspirere og motivere til å servere mere frukt og grønt, noe som er helt i tråd med myndighetenes anbefalinger.

For oss i Spretten er det ganske naturlig å være med på dette, siden vi har kosthold som en stor del av vårt satsningsområde, og er opptatt av at vi skal servere mye frukt og grønt fra før av til alle våre barn i barnehagen.

Betydning av barnas kosthold:

Forskning viser

- det er viktig å etablere gode vaner allerede fra barna er små

- Godt kosthold er viktig for normal vekst og utvikling

- Gode kostvaner gir økt trivsel og overskudd på kort sikt

- Godt kosthold kan ha betydning for fysisk og psykisk helse, både nå og senere i livet.

- Spisevanene man lærer i barneårene blir med på veien mot voksen alder

Alle ansatte i Spretten Idrettsbarnehage har i tillegg tatt et e-læringskurs når det gjelder dette med sundt og godt kosthold, og styrer har pliktet seg til å legge inn rapporter om hvordan vi oppfyller følgende oppgaver:

- Serverer oppkuttet frukt og grønt som en del av måltidene

- Praktiserer fruktfest (smoothie) når det er barnehagebursdag (Se www.frukt.no/fruktfest for idèer)

- Informerer foreldrene om 5 om dagen-satsingen

- Rapporter til barnehage-sidene om hva vi gjør i vår barnehage

- E-læringskurs for ansatte

Vi i Spretten har også valgt å servere Smoothie når det er bursdag!

Vår påstand er "Smoothie - perfekt for barn!"

Hvorfor?

Fordi barna i stor grad kan delta. De kan velge innhold, farge og smak, og være med å klargjøre og legge oppi blenderen.

Det er en sanseopplevelse - farger, lukt og lyd - og gir raskt resultat og mestringsfølelse. Det er kjempe gøy og trykke på knappen og stolt vise frem hva man har laget.

Og det beste av alt - det smaker godt også! : )